18 patiënten op corona-afdeling Flevoziekenhuis

ALMERE • Wo 18 maart 2020 | 14:03 • Woensdag 18 maart 2020 | 14:03

Bij vijf patiënten in het Flevoziekenhuis is het coronavirus geconstateerd. Zij liggen op een aparte verpleegafdeling die speciaal is ingericht om mensen met COVID-19 op te vangen. Naast de vijf patiënten van wie zeker is dat ze het virus hebben, liggen er nog 13 personen bij wie het vermoeden bestaat dat ze het hebben. Die patiënten wachten nog op een testuitslag.

Het Flevoziekenhuis ziet wel een toename van het aantal patiënten bij de spoedeisende hulp. Maar er zijn volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nog voldoende medewerkers en bedden om die mensen op te vangen. Op de corona-afdeling is plek voor 52 personen, minder dan de helft daarvan is op dit moment bezet.

Extra maatregelen
Ondertussen neemt het ziekenhuis extra maatregelen om het virus onder controle te krijgen. Zo staan er voor de deur medewerkers in beschermende kleding. Iedereen die naar binnen wil, wordt gevraagd met welke klachten ze naar het ziekenhuis komen. Als het symptomen zijn van corona, worden ze doorverwezen naar een speciale polikliniek.

Verder is de bezoekregeling aangescherpt. Op de corona-afdeling, de intensive care en de spoedeisende hulp is geen bezoek mogelijk. Op alle andere afdelingen mogen patiënten alleen nog tussen 10:00 en 15:00 uur bezoek ontvangen. Daarbij geldt dat er maar één bezoeker per dag, per patiënt mag komen. Het bezoek mag maximaal een half uur duren. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Zoals bij het bezoek aan een terminale of zeer zieke patiënt. Ook bezoek bij bevallingen en bezoeken aan de afdeling Kindergeneeskunde vallen onder de uitzonderingen.

Steun
De medewerkers van het ziekenhuis krijgen veel steun van Almeerders nu ze overuren draaien in verband met het bestrijden van het coronavirus. Zo werd gisteren door supporters van voetbalclub Almere City FC een spandoek opgehangen met daarop de tekst: 'zwoegen en strijden voor hen die lijden. Almere is trots op jullie, deze tijden.' Ook worden er bloemen gebracht en komen er veel steunbetuigingen binnen via social media. Volgens woordvoerder Peter Pels ervaren de medewerkers dat als steun in moeilijke tijden.

In een eerdere versie van dit bericht spraken we van 21 patiënten op de corona-afdeling. Daarvan zouden drie het coronavirus zeker hebben. Achttien mensen zouden het virus vermoedelijk bij zich dragen. Na een nieuw persbericht van het Flevoziekenhuis is deze informatie om 15:40 uur aangepast naar vijf patiënten die het virus zeker dragen. Dertien patiënten hebben het virus nu vermoedelijk, aldus het Flevoziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel