Tulpen voor alle Flevolandse zorgmedewerkers

FLEVOLAND • Wo 18 maart 2020 | 16:55 • Woensdag 18 maart 2020 | 16:55

Alle zorgmedewerkers in Flevoland krijgen de komende dagen een bos tulpen aangeboden. Daarvoor zorgen Flevolandse telers die hun bloemen op dit moment niet meer kunnen exporteren wegens het coronavirus.

"Toen wij erachter kwamen dat onze afzet stagneerde zijn we bij elkaar gaan zitten. Weggooien kan altijd nog", zegt teler Johan Koomen. "We willen hiermee onze waardering uitspreken aan de mensen die in deze lastige tijd de zorg op zich nemen."

Provincie helpt met rondbrengen
De eerste tulpen gingen woensdagmiddag op symbolische wijze de deur uit bij het bedrijf van Koomen in Ens. De bloemen werden ingeladen achter in een auto van de provincie, want die gaat de telers helpen om ze te verspreiden. In de Noordoostpolder doen ze het zelf, daarbuiten pakt de provincie het op.

"Onze mensen van de afdeling infrastructuur hebben gezegd: wij gaan de distributie in Lelystad en Almere en omgeving regelen. Fantastisch", zo reageert gedeputeerde Jop Fackeldey.

13.000 bosjes bloemen
De telers hebben van de provincie ook de adressen gekregen van alle zorglocaties. Dat zijn niet alleen de ziekenhuizen maar ook huisartsenposten en verzorgingshuizen. Berekend is dat 13.000 mensen in Flevoland een bos bloemen krijgen.

Bij het uitdelen wordt erop gelet dat de adviezen van het RIVM over zo min mogelijk contact met elkaar in acht worden gehouden. "We hebben ze allemaal in eenmalige fusten neergezet. Die zetten we bij ingang of personeelsingang van een gebouw. We laten het dan aan de mensen zelf om de bloemen uit te delen of te pakken", aldus Koomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel