Kerken luiden klokken als teken van troost

FLEVOLAND • Wo 18 maart 2020 | 22:57 • Woensdag 18 maart 2020 | 22:57

Verschillende kerken in Flevoland hebben woensdagavond de klokken geluid als teken van hoop, troost en bemoediging voor iedereen die met het coronavirus te maken heeft. Vanaf zeven uur was het klokgelui een kwartier lang te horen.

Het klokgelui is een initiatief van de Raad van Kerken in Nederland. Het was de afsluiting van de landelijke Dag van Gebed. Kerken in onder meer Dronten, Zeewolde, Urk, Lelystad en Almere deden mee aan de actie.

Dominee Rianne Veenstra van De Drieklank in Almere Buiten zegt de kerken willen laten zien dat ze troost en hoop willen bieden aan zieken en mensen die bang zijn. "Daarnaast is het luiden van de kerkklokken een teken van bemoediging voor de mensen die in de zorg werken en hun uiterste best doen. Hier in Almere Buiten gaat het dan om de mensen in Buitenhaege, de huisartsen, de verpleegkundigen en natuurlijk het zorgend personeel in het Flevoziekenhuis", aldus dominee Veenstra.

Ook de komende twee weken zal op woensdagavond het gebeier te horen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel