Brand bij accu-inzamelaar Van Peperzeel

LELYSTAD • Wo 18 maart 2020 | 22:47 • Woensdag 18 maart 2020 | 22:47

Bij het bedrijf Van Peperzeel in Lelystad heeft woensdagavond brand gewoed. Het vuur werd rond 22:30 uur ontdekt in een pallet vol knoopbatterijen. De brand, die binnen ontstond, is overgeslagen naar het dak. Van buitenaf werd geprobeerd de zaak onder controle te krijgen. Vanwege mogelijk instortingsgevaar van het dak, waren er geen brandweermensen in het pand aan het werk.

Vijf tankautospuiten uit Lelystad, Almere en Dronten zijn opgeroepen om te blussen. Ook zijn er twee hoogwerkers opgeroepen: één uit Lelystad en één uit Almere. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er niemand gewond geraakt. Het bedrijf zamelt lege batterijen en accu's in.

Volgens Van Peperzeel zijn twee machines in de sorteerhal door de brand verwoest, een derde machine heeft alleen roetschade. Het werk kan doorgang vinden in twee andere hallen, personeel kan vanaf dinsdag terecht in portacabins op het terrein. Het is volgens Van Peperzeel nog onduidelijk hoe groot de schadepost in totaal is.

Niet de eerste brand
In 2009 woedde bij het bedrijf ook een brand. Er was toen veel schade. In 2015 ontplofte buiten bij het bedrijf in een container lithium-ion batterijen. De knallen waren tot in de wijde omgeving te horen. Ook ontstond er een grote rookpluim boven industrieterrein Larserpoort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel