Speciale gezondheidscentra voor luchtwegklachten

ALMERE • Do 19 maart 2020 | 11:53 • Donderdag 19 maart 2020 | 11:53

In Almere zijn vanaf donderdag twee gezondheidscentra speciaal ingericht voor patiënten met luchtwegklachten. Zorggroep Almere, MediMere en de andere huisartsenpraktijken hopen op die manier de zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren.

Het gaat om gezondheidscentrum Parkwijk in Almere Stad en het centrum Oost in Almere Haven. Patiënten kunnen er alleen op afspraak terecht. Het maken van zo'n afspraak gaat gewoon via de eigen huisarts.

De verschillende huisartsenposten willen de kans op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk beperken, voor zowel patiënten als de artsen. Daarnaast kan er door de samenwerking efficiënter gewerkt worden en worden beschermingsmaterialen zoals mondkapjes bespaard.

Toegankelijkheid apotheek
De apotheek van gezondheidscentrum Parkwijk is ook alleen bereikbaar voor mensen met luchtwegklachten. Voor andere medicijnen moet in Almere Stad worden uitgeweken naar apotheek Castrovalva. Patiënten in Haven kunnen zoals altijd gewoon terecht bij De Haak. Door drukte kan het zijn dat medicijnen een dag later klaarliggen dan gebruikelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel