Extra recreatie in Bosbad zou 8,5 miljoen euro kosten

EMMELOORD • Vr 20 maart 2020 | 18:21 • Vrijdag 20 maart 2020 | 18:21

Om in het Bosbad in Emmeloord meer ruimte voor recreatie te maken, is behalve een renovatie ook een verbouwing nodig. Dat blijkt volgens het gemeentebestuur Noordoostpolder uit de nadere uitwerking van twee scenario's voor het opknappen van het 25 jaar oude zwembad.

Volgens de gemeente zal de noodzakelijke renovatie zo'n 5,5 miljoen euro kosten. Als gekozen wordt voor verbouwen, is er ruim 14 miljoen euro nodig. De gemeenteraad moet de komende tijd een definitieve keuze maken. De raad sprak eerder de voorkeur uit voor een verbouwing, omdat de verschillende activiteiten in het veelgebruikte zwembad elkaar nu geregeld in de weg zitten.

Nieuwe zwemzaal
In het geval van een verbouwing wordt dat probleem opgelost, verwacht het gemeentebestuur. Op de plek van de huidige instructiebaden en het therapiebad zou dan een nieuwe zwemzaal komen, met daarin een multifunctioneel 25 meterbad en een nieuw peuterbad. Zwemlessen, baantjes zwemmen en vrij zwemmen kan dan allemaal tegelijkertijd plaatsvinden. Mensen kunnen daardoor vaker in het zwembad terecht, wat het Bosbad aantrekkelijker zal maken. Ook ontstaat er meer ruimte voor extra recreatieve voorzieningen zoals stormbanen of 'WipeOut'-attributen.

Door de verbouwing zal het zwembad bovendien een hele nieuwe uitstraling krijgen, terwijl een pure renovatie voor bezoekers nauwelijks zichtbaar zou zijn. De toegang naar het zwembad en de kleedkamers wordt aangepast en de zwemzalen krijgen een nieuwe open sfeer. Door de nieuwbouw ontstaat er ook een betere verbinding tussen binnen- en buitenbad.

Bij een verbouwing kan het gebouw volgens wethouder Wiemer Haagsma ook duurzamer worden gemaakt. Het beheer en onderhoud kan beter worden geregeld. Omdat de verbouwing in delen plaatsvindt, zou het zwembad de deuren niet helemaal hoeven te sluiten. Bij een pure renovatie zou het bad wel een tijdlang dicht gaan.

Geen glijbaan
De gemeenteraad wilde ook weten of er in het zwembad een grote glijbaan en spuitelementen konden komen. Burgemeester en wethouders zien dat niet zitten omdat de kosten van de aanleg en het extra benodigde toezicht niet opwegen tegen de meerwaarde ervan. In het nieuwe peuterbad zouden wel een glijbaantje, klimrekken en spuitelementen kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel