Extra veel wandelaars in de natuur

FLEVOLAND • Za 21 maart 2020 | 17:43 • Zaterdag 21 maart 2020 | 17:43

Door het wegvallen van evenementen en andere activiteiten vanwege de coronacrisis, is het merkbaar drukker in de natuur. Om toch nog wat beweging en een frisse neus te krijgen gingen veel mensen zaterdag de bossen in.

In Almeerderhout is iedereen nog welkom, zo zegt boswachter Charlotte Almekinders van Staatsbosbeheer. Het buitencentrum is weliswaar gesloten en er zijn geen georganiseerde activiteiten, maar wandelen kan. "We vragen wel iedereen de richtlijnen van het RIVM op te volgen, anderhalve meter afstand te houden en drukke plaatsen een beetje te mijden." Ook adviseert Staatsbosbeheer de speelbossen niet te gebruiken.

Nieuw publiek
Ook Natuurpark Lelystad was zaterdag een populaire plek om te wandelen. "We zien ook veel nieuwe mensen, publiek dat we hier vroeger nauwelijks zagen", zegt Alexander van Putten van Het Flevo-landschap. "We vragen wel iedereen die ziek is om thuis te blijven." Ook Het Flevo-landschap roept op om de richtlijnen van het RIVM te respecteren.

Het restaurant in Natuurpark Lelystad is gesloten en daarom heeft uitbater Hajé een foodtruck geplaatst. Die voldeed duidelijk aan een behoefte. Het was de hele dag druk, de klanten wachtten keurig achter een lijn op anderhalve meter van elkaar op hun beurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel