Boer maakt drive-through voor 'quarantainepakketten'

ZEEWOLDE • Di 24 maart 2020 | 9:52 • Dinsdag 24 maart 2020 | 9:52

De familie Hut uit Zeewolde opende zaterdag een drive-through voor zogenoemde 'quarantainepakketten'. In zo'n pakket zitten aardappelen, uien, appels, eieren, bieten en wortels. De familie heeft een boerderij aan de Wulpweg en biedt op deze manier eten aan zonder dat de koper en verkoper in de buurt van elkaar komen.

Het erf is dan afgezet met kisten en vormen op deze manier de route waarin de auto hoort te rijden. Bij aankomst krijgt de koper een Tikkie. Als er betaald is, mag je doorrijden naar de producten. De koper doet dan de kofferbak open en houdt afstand. De familie Hut legt dan het pakket in de auto. Op deze manier wordt anderhalve meter afstand gehouden.

Afgelopen zaterdag opende het gezin voor het eerst dit contactloze afhaalpunt. Toen kwamen daar dertig klanten op af. De bedenkers van quarantainepakket verwachten dat aankomend weekend nog meer kopers door de drive-through gaan. Het verkooppunt is geopend op zaterdag van 13:00 tot en met 15:00 uur aan de Wulpweg 40, Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel