Duizenden aanvragen voor financiële staatssteun ZZP-ers en ondernemers

FLEVOLAND • Di 24 maart 2020 | 22:02 • Dinsdag 24 maart 2020 | 22:02

Bij het Zelfstandigenloket Flevoland zijn tot nog toe 5500 aanvragen voor financiële staatssteun binnengekomen. Ondernemers en ZZP-ers kunnen met de regeling hun inkomen laten aanvullen tot het bestaansminimum van 1500 euro of een overbruggingskrediet aanvragen van maximaal 10.157 euro. De regeling komt uit een pakket met maatregelen die vorige week in het leven zijn geroepen vanwege de coronacrisis.

"De grootste groep die zich meldt voor financiële steun is ZZP-er", legt Jannie van den Berg van het Zelfstandingenloket Flevoland uit. "Maar de kleine bedrijven hebben hier natuurlijk net zoveel last van. Denk aan de kleine winkelier, kapsalons en de schoonheidsspecialistes. Dat zijn allemaal winkels die nu weinig klanten hebben of dicht zijn."

Ook taxichauffeurs, beveiligers en mensen die in de evenementenbranche werken melden zich massaal aan voor financiële steun. Van den Berg verwacht dat er het aantal ondernemers en ZZP-ers dat steun aanvraagt nog minimaal gaat verdubbelen..

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel