GGD waarschuwt voor nep-sms over corona

FLEVOLAND • Wo 25 maart 2020 | 12:57 • Woensdag 25 maart 2020 | 12:57

GGD Flevoland waarschuwt dat er een nep-sms over het coronavirus rond gaat. Daarin staat dat de ontvanger in contact is geweest met iemand met het coronavirus. Wie het sms'je ontvangt, moet zogenaamd meteen contact opnemen met de lokale GGD.

De gezondheidsdienst meldt nadrukkelijk dat zij niet achter de desbetreffende sms zitten. Mensen die het bericht krijgen hoeven dus geen contact op te nemen met de lokale GGD.

Volgens GGD Flevoland zijn er nog geen signalen dat de sms ook naar Flevolanders is verstuurd. De melding kwam van GGD Hollands Noorden. "We zijn daar heel erg van geschrokken. We willen zorgen dat de mensen vooraf alvast geattendeerd zijn, zodat we het voor kunnen zijn dat mensen alsnog de GGD gaan bellen", aldus een woordvoerder van GGD Flevoland.

Als er iemand positief test op het coronavirus, voert de GGD nog steeds contactonderzoek uit. Er wordt gekeken met welke mensen de patiënt contact heeft gehad vanaf het moment dat deze ziek is geworden. "Het doel is inlichten van deze contacten, met name uit groepen met een verhoogde kans op ernstig beloop", aldus de GGD. Deze mensen worden gewezen op het belang van goede hygiëne. Ook wordt verteld hoe belangrijk het is om thuis te blijven bij klachten. Contacten worden niet meer twee weken lang gemonitord, zoals aan het begin van de epidemie gebeurde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel