Flevolander in München: ongelukkige timing om te verhuizen

FLEVOLAND • Do 26 maart 2020 | 12:19 • Donderdag 26 maart 2020 | 12:19

Verhuizen in coronatijd is al een ongelukkige timing, maar naar het buitenland verhuizen helemaal. Dat zegt Leon Smit, een oud-collega van Omroep Flevoland die vorige week verhuisde van Marknesse naar München in Duitsland om samen te wonen met zijn vriendin.

Vrijdag krijgt het stel de sleutel van zijn nieuwe huis. "Die zal wel in een envelop in de brievenbus gestopt worden," aldus Smit.

In München mag je, net als in Nederland, nog wel over straat, maar alleen met z'n tweeën als je ook samen onder één dak woont. Verder mag je geen mensen bezoeken of feestjes houden. "Boodschappen mag je alleen in je eentje doen. Toen we eergisteren boodschappen wilden doen, werden we tegengehouden en moest één van ons in de auto wachten. Dat verschilt trouwens wel per winkel."

Smit vertelt dat het rustig is op straat. "Zelfs de historische binnenstad van München is uitgestorven."

Het advies is om 1,5 tot 2 meter afstand te houden. "Dat zie je ook op de Duitse tv terug. In een tv-show werd de juiste afstand zelfs afgemeten met een meetlint."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of woon je als (oud)Flevolander zelf in het buitenland? Dan horen we dat graag. Mail naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel