Gebouw farmaceut Roche beklad met tekst 'Hoeveel doden?'

ALMERE • Vr 27 maart 2020 | 9:32 • Vrijdag 27 maart 2020 | 9:32

Een vestiging van farmaciebedrijf Roche in Almere is beklad. 'Hoeveel doden?' is met zwarte verf op het gebouw aan de Transistorstraat gespoten. Ook was een bord aan de muur gehangen met in rood de tekst: 'Fuck Roche winst'. Dat bord is inmiddels van de muur gehaald.

Een woordvoerder van Roche laat weten dat ze behoorlijk geschokt zijn door de bekladding. Het bedrijf heeft contact met de politie over de zaak. Verder kunnen ze er nog niks over zeggen.

Het Zwitserse bedrijf lag donderdag onder vuur tijdens het debat in de Tweede Kamer over de corona-aanpak van het kabinet. Roche zou het recept van een vloeistof die nodig is voor coronatests voor zichzelf houden. Daardoor zouden ziekenhuizen de stof niet zelf kunnen maken, terwijl ze er dringend om verlegen zitten.

Esther de Rooij, de baas van de Nederlandse tak van Roche, ontkende dat donderdagavond in het tv-programma Jinek. Volgens haar is het recept 'vrijelijk beschikbaar'. Ook alle informatie om ermee tot een goede werkwijze te komen, stelt het bedrijf ter beschikking aan ziekenhuislaboratoria, zei ze. Maar zelf maken kost ziekenhuizen wel kostbare tijd, testmateriaal en personeel, waarschuwde De Rooij.

Vrijdagmiddag liet het bedrijf in een verklaring aan het ANP weten dat het de receptuur van de testvloeistof met de overheid deelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel