Boeren hopen met campagne oogst alsnog te verkopen

FLEVOLAND • Vr 27 maart 2020 | 16:22 • Vrijdag 27 maart 2020 | 16:22

De campagne 'Koop onze oogst' moet boeren en tuinders helpen die omzet missen door de coronacrisis. Op een Facebookpagina worden overschotten aangeboden zodat bedrijven en particulieren die kunnen kopen. De campagne is vandaag van start gegaan.

Door onder meer de sluiting van horeca en catering kunnen boeren hun producten volgens LTO Noord niet kwijt. Zoals bijvoorbeeld Ria Wilzing uit Zeewolde. Zij levert frietaardappelen. ''De restaurants, pretparken en festivals liggen op hun gat. Daar wordt nu dus geen verse friet gegeten. We zijn op zoek naar een nieuwe markt in Nederland voor onze frietaardappelen.''

Naast frietaardappelen melden tuinders problemen met aardbeien, bramen, frambozen en snijbloemen.

Ook zorgen vakbond
De Nederlandse Akkerbouw Vakbond uit Dronten maakt zich ook zorgen om de gevolgen van het coronavirus voor aardappelboeren. De vakbond roept akkerbouwers op om mee te denken over alternatieve verkoopmogelijkheden. Zoals ludieke acties en directe verkoop in plaats van bij een supermarkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel