Drive-through met quarantainepakketten vol groente is groot succes

ZEEWOLDE • Za 28 maart 2020 | 18:42 • Zaterdag 28 maart 2020 | 18:42

De drive-through met 'quarantainepakketten' vol groenten van de familie Hut in Zeewolde is een grote hit. Klanten kunnen de pakketten met aardappelen, uien, appels, eieren, bieten en wortels online bestellen en vervolgens bij de boerderij aan de Wulpweg ophalen.

De drive-through op het erf is gemaakt van lege kuubkisten. Bij aankomst krijgen de klanten bij het eerste loket een 'Tikkie'. Nadat de 55 euro voor een pakket is voldaan worden de groenten bij het tweede loket in de kofferbak van de auto gezet. Op deze manier komt niemand dicht bij elkaar en is de kans op besmetting met het coronavirus nihil.

"Het gaat onzetttend goed", legt Karin Hut van de boerderij uit. "Vorige week zijn we begonnen en toen was het ook al druk maar vandaag is het echt ongelofelijk druk. Iedereen lacht en ze komen vaak ook met elkaar. De mensen maken er een uitje van en de sfeer is echt leuk."

"Goed idee, zeker", vertelt een bezoeker. "We gaan stamppotjes maken voor de oma's en die gaan we morgen rondbrengen zodat ze wat te eten hebben deze week. Nu nog een drive- throughkroeg, dat zou helemaal geweldig zijn."

Een andere bezoeker vindt het ook leuk. "Zo weten de mensen tenminste waar de producten vandaan komen. Ze moeten dit systeem gewoon permanent invoeren, het is een goed initiatief."

Voor de familie Hut smaakt het succes inmiddels naar meer. "Misschien kunnen we volgende week een visboer, een bakker en een slager toevoegen aan onze drive-through. Ondernemers kunnen zich melden bij quarantainepakketten.nl."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel