'Woon-werkverkeer naar Amsterdam moet omlaag'

ALMERE • Zo 29 maart 2020 | 13:26 • Zondag 29 maart 2020 | 13:26

De gemeente Almere heeft ruim een miljoen euro van de rijksoverheid gekregen om Almeerders uit de auto te krijgen en vaker met de fiets en het openbaar vervoer naar hun werk te laten reizen. Volgens de gemeente rijden er dagelijks zo'n 20.000 auto's tussen Almere en Amsterdam Zuidoost, de Zuidas en Groot-Schiphol. De gemeente Almere wil automobilisten overtuigen om voor ander vervoer te kiezen.

Het doel is de uitstoot van auto's omlaag brengen en zorgen dat het rustiger op de weg wordt. De gemeente wil kijken of automobilisten op andere tijden naar hun werk kunnen reizen. Of er juist voor zorgen dat ze helemaal niet naar Amsterdam rijden voor hun werk door werkontmoetingen in de eigen stad te organiseren. Ook wordt er geëxperimenteerd met gratis OV-jaarkaarten voor nieuwe bewoners, kortingen op de fietsenstalling bij stations of e-bike probeeracties.

Het project Bewust Reizen duurt tot 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel