Rabobank komt met noodfonds verenigingen

FLEVOLAND • Ma 30 maart 2020 | 16:15 • Maandag 30 maart 2020 | 16:15

De Rabobank Flevoland is bezig met de oprichting van een noodfonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties die door de huidige situatie continuïteitsproblemen dreigen te krijgen. Veel verenigingen en stichtingen hebben een krap sluitende begroting en zijn afhankelijk van specifieke toernooien, concerten en dergelijke om inkomsten te genereren.

Nu dit soort evenementen zijn afgelast kunnen er financiële problemen ontstaan. De bank wil de verenigingen te hulp schieten. Per geval wordt bekeken hoe dat kan. Organisaties die ondersteuning nodig hebben, kunnen vanaf maandag 6 april een verzoek indienen via de website van de bank.

De medewerkers van de bank draaien nu overuren. Veel ondernemers doen een beroep op de bank, vooral voor uitstel van aflossingen. Al honderden bedrijven in Flevoland hebben zich gemeld. Maar ook particulieren kunnen minder inkomsten hebben als gevolg van wegvallen van werk waardoor het betalen van vaste lasten zoals de hypotheek moeilijk kan zijn. Rabobank biedt de mogelijkheid om drie maanden uitstel aan te vragen voor het betalen van aflossing en rente voor een hypotheek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel