Extra opvangplekken voor dak- en thuislozen

FLEVOLAND • Ma 30 maart 2020 | 15:07 • Maandag 30 maart 2020 | 15:07

De Flevolandse gemeenten, het Leger des Heils en het Rode Kruis zijn begonnen met het inrichten van extra opvangplekken voor dak-en thuislozen. In sporthal Stedenwijk in Almere zijn de eerste twaalf plekken ingericht.

Volgens de Almeerse wethouder Froukje de Jonge zijn deze plekken bedoeld voor mensen die normaal gesproken alleen gebruikmaken van de winterkoudeopvang van het Leger des Heils, dus als het buiten te koud is. In dit geval zijn ze ook welkom als het niet vriest en mogen ze ook overdag blijven.

De Jonge: "In deze tijd moeten mensen gewoon plekken krijgen waar het veilig is. Wij willen gewoon niet dat mensen in deze tijd op straat moeten slapen want het besmettingsgevaar dreigt voor iedereen en dus ook voor mensen die geen huis hebben. En als het verzoek aan iedereen is: blijf thuis, ja dan moet je mensen die geen huis hebben, wel iets bieden. Dat is wat wij hier doen".

De Flevolandse gemeenten en het Leger des Heils zijn nog aan het overleggen hoe om te gaan met mensen die een reguliere opvang krijgen bij het Leger des Heils. Op dit moment slapen er nog meerdere mensen samen op één kamer. De wethouder vindt dat vanwege besmettingsgevaar door corona nu onwenselijk. De Flevolandse gemeenten willen zo snel mogelijk 45 containerwoningen realiseren. Waar die komen te staan, is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel