Bladkorven nog niet geplaatst: bewoners gooien toch hun afval neer

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 16:59 • Maandag 30 maart 2020 | 16:59

Hoewel de blad- en snoeikorven nog niet geplaatst zijn, lijkt dit sommige inwoners van Almere weinig uit te maken. Op de plekken waar de korven vorig jaar stonden, liggen nu grote hopen takken en bladeren. Ook ligt er ander afval tussen.

Elk jaar plaatst de gemeente Almere blad- en snoeikorven in de wijken. In de korven kunnen inwoners hun snoeiafval kwijt. Iedereen in Almere heeft zo'n korf in een straal van 300 meter rond het huis staan.

Dit jaar zijn de korven nog niet geplaatst vanwege de coronacrisis. De gemeente weet namelijk niet of het lukt om ze te legen vanwege alle nieuwe maatregelen. Het plaatsen van de korven wordt in ieder geval uitgesteld tot 6 april.

Gedumpt tuinafval langs de Pianoweg in Muziekwijk

Klagende bewoners
Op Twitter wordt geklaagd over de grote bergen snoeiafval die in de wijken liggen. Een inwoner is bang dat door het niet plaatsen van de korven, het probleem verplaatst naar andere plekken.

De gemeente reageert als volgt: "Dat er geen bladkorf staat is geen uitnodiging voor inwoners om het alsnog maar te dumpen. Als je je groenafval niet kwijt kan, bewaar het dan in de tuin of wacht nog even met snoeien. We zien dat ook liever anders, maar we zitten in een uitzonderlijke situatie."

Een alternatief voor de korven is het wegbrengen van afval naar de milieustraat of om het klein te maken en in de GFT-bak te gooien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel