De Roef geen gemeentelijke monument

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 20:41 • Maandag 30 maart 2020 | 20:41

Het gebouw De Roef aan de Kerkgracht in Almere Haven wordt geen gemeentelijk monument. Burgemeester en wethouders denken dat zo'n monumentale status de voorgenomen verkoop van het pand en de ontwikkeling van het omliggende gebied zou kunnen belemmeren.

De Roef is het eerste permanente gebouw van Almere Haven. Het heeft door de jaren heen verschillende functies gehad. De Roef staat op een opvallende plek aan de Kerkgracht, maar het wordt niet meer gebruikt en oogt verwaarloosd. De eigenaar wil het pand niet meer verhuren of ontwikkelen. Een projectontwikkelaar heeft interesse om De Roef over te nemen. Het stadsbestuur denkt dat dit de stedelijke vernieuwing van het centrum van Almere Haven ten goede zal komen.

De Commissie Welstand & Erfgoed adviseerde eind vorig jaar dat De Roef een monumentale status kon krijgen. Burgemeester en wethouders leggen dit advies dus naast zich neer. Ze hoeven hun besluit niet aan de gemeenteraad voor te leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel