Berenjacht groot succes in provincie

FLEVOLAND • Di 31 maart 2020 | 14:47 • Dinsdag 31 maart 2020 | 14:47

Over de hele wereld wordt er gejaagd op beren. Geen echte beren, maar knuffelberen. Ook in Flevoland duiken er steeds meer knuffels op achter de ramen van mensen. Het idee erachter is dat kinderen tijdens de coronacrisis wat afleiding hebben buiten de deur. Berenjacht is overgewaaid uit Australië.

In de Almeerse Muziekwijk zijn er ook veel beren te vinden. "Het is mooi om te zien dat kinderen zo enthousiast reageren als ze mijn beer zien. Het is een leuk spel wat ze kunnen spelen zonder contact met elkaar te hebben", vertelt een bewoonster met een beer voor haar raam.

Op internet zijn intussen heuse kaarten te vinden waar mensen hun 'beer' kunnen registreren. Ook in verschillende Facebookgroepen worden tips voor de berenjacht uitgewisseld.

Oorsprong
De berenjacht is gebaseerd op het prentenboekje 'Wij gaan op berenjacht'. Dit boek leert kinderen dat je in het leven niet overal omheen of onderuit kunt. Zeker in deze tijd zeer toepasselijk.

De beheerders van verschillende Facebookgroepen benadrukken dat het natuurlijk niet de bedoeling is met grote groepen langs de deuren te gaan. Ook bij dit spel blijft afstand houden van elkaar belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel