Kikker in je bil! De leukste 1 april-grappen

FLEVOLAND • Wo 1 april 2020 | 15:29 • Woensdag 1 april 2020 | 15:29

Coronacrisis of niet, de traditie van grappen uithalen op 1 april wordt vandaag gewoon nageleefd. Dit waren een aantal instinkers uit onze buurt:

Om te beginnen met een eervolle vermelding voor onze collega’s uit Friesland. Daar werd vanmorgen aangekondigd dat de replica van het VOC-schip Batavia uit Lelystad zal verhuizen naar het Friese Stavoren.

Kinderopvang Sterrenrijk uit Almere verstuurde een brief naar alle ouders. "Voor woensdagmiddag staat er op onze opvang een ontruimingsoefening gepland. Het is, volgens de ARBO regels, echt belangrijk dat we de oefening toch 2 keer per jaar uitvoeren. We willen u vragen de oefening vanmiddag thuis uit te voeren op een moment tussen 15:00 uur en 16:00 uur."

Maar vooral de op afstand werkende docenten hadden tijd genomen om grappen te bedenken. Via de website en app kwamen er verschillende tips binnen.

Raamcontrole voor huiswerk
Basisschool de Caleidoscoop uit de Filmwijk in Almere haalde met de hele school een stunt uit. De school heeft een mail verstuurd waarin werd opgeroepen huiswerk voor het raam te leggen. Dan zouden de juffen en meesters door de wijk heen langs de ramen fietsen om het werk te controleren.

"In deze rare tijden, willen we toch iets leuks bedenken," zegt mevrouw Zijlstra, intern begeleider op de caleidoscoop over de grap. "Sommige docenten hebben 's ochtends foto's verstuurd van hun fiets om het controlerondje nogmaals aan te kondigen. We komen eraan, hoor!" Sommige leerlingen van de Caleidoscoop hadden bordjes met 1 april klaargezet, maar anderen hadden niets in de gaten.

OBS De Regenboog uit Lelystad haalde een soortgelijke grap uit. De school kondigde aan met een drone langs de huizen te gaan voor een huiswerkcontrole. En vervolgens kwam de vliegende camera ook echt langs een aantal huizen voor een check.

Luizencontrole via de computer
Ook op basisschool de Golfslag in Swifterbant waren leerlingen de pineut. Meester Michel heeft dinsdagavond een mail naar de ouders van zijn leerlingen verstuurd voor zijn grap. Hij vroeg de ouder hun kinderen 's ochtends ongewassen voor de de dagstart op video te laten verschijnen. Dan zou er een virtuele hoofdluiscontrole zijn, omdat de luizenmoeders nu niet konden komen.

"Bijna allemaal trapten ze erin," zegt meester Michel grinnikend. "Ik heb ze wijs gemaakt dat mijn foto’s via een website gecontroleerd zouden worden door een computer. Een uur na de foto’s zou de uitslag in het leerlingensysteem."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel