Plan voor herstellingsoord voor stralingsgevoeligen

DRONTEN • Do 2 april 2020 | 14:11 • Donderdag 2 april 2020 | 14:11

Een stichting uit Haarlem wil in Dronten een pand kopen om daar een herstellingsoord te beginnen voor mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische straling. Stichting Het Octagoon heeft een brief naar de gemeente gestuurd omdat er in Dronten een pand te koop staat dat daar geschikt voor zou zijn.

Het gaat om een boerderij aan de Van den Hamlaan. Het Octagoon gaat ervan uit dat er een planologische procedure moet komen omdat het niet om een regulier appartementencomplex gaat maar om een herstellingsoord.

De boerderij wordt omringd door een groot terrein zonder bebouwing. Het is de bedoeling dat er 1 klein gebouw komt waar wasmachines en drogers kunnen staan. Dat gebouw zou dan wel op het lichtnet aangesloten zijn. Maar in het hoofdpand waar de bewoners verblijven zal uitsluitend 24 Volt gelijkstroom aanwezig zijn.

Volgens de stichting heeft ongeveer drie procent van de Nederlandse bevolking last van straling en krijgen ze daar klachten als chronische vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en duizeligheid van. Een tijdelijk verblijf in een stralingsarme omgeving zou de klachten doen afnemen zodat deze mensen weer normaal kunnen functioneren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel