Lawaai-serenade en rozen voor zorgpersoneel

ALMERE • Do 2 april 2020 | 17:01 • Donderdag 2 april 2020 | 17:01

Politie, brandweer en handhaving hebben donderdagmiddag bij het Flevoziekenhuis in Almere een serenade van sirenes laten horen. Het lawaai was een saluut naar het zorgpersoneel dat daar hard werkt ten tijde van de coronacrisis.

Ook werden er duizenden rozen overhandigd aan het ziekenhuis. Die worden uitgedeeld aan het personeel. De hulpverleners willen zo solidariteit tonen met de artsen en verplegers in het ziekenhuis. De actie is bedacht door verschillende mensen van politie, brandweer, handhaving en ambulance. De rozen kwamen van Termeulenroses in Almere.

Anita Arts, voorzitter van de Raad van bestuur noemt het gebaar 'hartverwarmend'. Ze roemt het dat hulpverleners ondanks hun eigen belangrijke werk, bedacht hebben om ook de hulpverleners in de zorg te steunen. Ze meldt dat het heel druk is in het ziekenhuis en dat er hard gewerkt wordt om de capaciteit van het Flevoziekenhuis omhoog te krijgen. Daarvoor zijn vooral beademingsapparaten nodig, aldus Arts.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel