Beweegles op afstand voor ouderen

LELYSTAD • Do 2 april 2020 | 16:55 • Donderdag 2 april 2020 | 16:55

Sportles volgen achter je raam. Ouderen in verpleeghuis De Hanzeborg in Lelystad deden het donderdag. Een aantal mensen van het Sportbedrijf kwam namelijk langs om de bewoners in beweging te krijgen. Vanaf een grasveld naast het gebouw werd met behulp van een geluidsinstallatie een korte les gegeven. Achter de ramen lieten bewoners van de Hanzeborg zich zien en enkelen deden mee aan de oefeningen.

"Ik ben heel dankbaar dat ik iets deze kwetsbare doelgroep kan doen," zegt instructeur Frank van Deventer. Bij de bewoners van De Hanzeborg valt het initiatief goed, vertelt Christa Hekert van Woonzorg Flevoland. "Ze vinden het ontzettend leuk en ze vrolijken er echt van op."

In het woonzorgcentrum is bezoek op dit moment niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen en bewoners zitten vrijwel constant op hun eigen kamer. "Het is apart. Je mist de mensen door het gebouw heen. En je merkt dan mensen het jammer vinden dat ze niemand zien." Toch hangt er volgens Hekert wel een sfeer van saamhorigheid. "Er komt ontzettend veel binnen elke keer aan bloemen, vanochtend chocolade en nu dus het Sportbedrijf dat langskomt."

De sportles bij De Hanzeborg was de eerste die het Sportbedrijf verzorgde. Het is de bedoeling om de komende weken ook bij andere zorginstellingen langs te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel