Volkstuinvereniging op zoek naar nieuwe plek

TOLLEBEEK • Vr 3 april 2020 | 10:46 • Vrijdag 3 april 2020 | 10:46

De volkstuinvereniging in Tollebeek gaat waarschijnlijk verder op een andere plek omdat landbouwmechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren naar hun terrein wil verhuizen. Het bedrijf zit nu nog in de dorpskern van Tollebeek.

Volgens de gemeente Noordoostpolder is de firma de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot bedrijf en is het uit zijn jasje gegroeid. Ook zorgen de vele transportbewegingen voor onveilige situaties en overlast in het dorp. Op de huidige plek is geen ruimte om dit op te lossen en om verder uit te breiden. Daarom wordt nu onderzocht of de locatie van de volkstuinvereniging geschikt is. Die ligt aan de Zuiderringweg, direct naast het industrieterrein van het dorp.

Voor ouderen moeilijk
Voorzitter Freek Hakvoort van de volkstuinvereniging vindt een eventuele verhuizing niet leuk, maar wil het bedrijfsleven van Tollebeek ook niet in de weg staan. "Vooral de ouderen hebben er moeite mee. Maar we moeten er genoegen mee nemen." Hij is blij dat ze door de gemeente goed worden meegenomen in het proces. Net als voorzitter Christian Bleeker van Dorpsbelang Tollebeek: "Het biedt ook mooie mogelijkheden. We moeten proberen er zoveel mogelijk een win-winsituatie van te maken."

Als alles doorgaat, zal de verhuizing van de volkstuinen rond 2022/2023 plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel