Opnieuw een zorgcentrum met coronabesmetting

EMMELOORD • Vr 3 april 2020 | 14:28 • Vrijdag 3 april 2020 | 14:28

Bij een bewoner van woonzorgcentrum Talma Hof in Emmeloord is het coronavirus vastgesteld. Eerder testten ook al twee inwoners van een woonzorgcentrum op Urk positief op het coronavirus.

Talma Hof is onderdeel van de Zorggroep Oud en Nieuw Land. Dit is het eerste officieel bevestigde geval binnen de verschillende wooncentra van de zorggroep. Dat laat bestuurder Albert Hilvers weten. Eerder waren er wel al verdenkingen van het coronavirus bij mensen in de thuissituatie en de zorgcentra. Volgens Hilvers worden die mensen in de wijk uit voorzorg behandeld door coronateams.

Nieuwe protocollen
Het gaat nu om een besmetting in de woonlocatie, waardoor er nieuwe protocollen in werking gaan. Sommige cliënten worden bijvoorbeeld helemaal gescheiden van de andere bewoners. Die protocollen komen bovenop ingrijpende voorzorgsmaatregelen die eerder al al van toepassing waren.

"Dit is voor iedereen heel erg zwaar", zegt Albert Hilvers. "Voor de patiënt, maar ook voor het thuisfront. Als iemand echt ziek is, wil je graag steunen en stutten, maar dat mag niet op de gebruikelijke manier. Stel dat het jouw man of vrouw is die daar ziek ligt en je mag er dan niet bij. Dat is vreselijk."

Samenwerking tussen zorginstellingen
Volgens de bestuurder is er zeer intensief contact tussen de zorginstellingen in de polder en wordt er zowel expertise als personeel uitgewisseld.

"Datzelfde geldt voor samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en de GGD", voegt Albert Hilvers daar aan toe. "Laat dat in ieder geval een positief geluid zijn in deze confronterende periode. We doen het niet alleen, we vinden elkaar. De samenwerking gaat verder dan je ooit bedacht had."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel