Schoonmaakbedrijven maken speeltuintjes schoon

ALMERE • Za 4 april 2020 | 13:34 • Zaterdag 4 april 2020 | 13:34

Twee schoonmaakbedrijven dragen een opvallend steentje bij aan de bestrijding van de coronacrisis: in hun vrije uren desinfecteren ze speeltuintjes in de woonwijken van Almere.

Een paar weken geleden werkten de bedrijven samen aan een klus in het centrum van Almere. In opdracht van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere moesten ze straatmeubilair en prullenbakken desinfecteren. Van het publiek kregen ze zulke enthousiaste reacties dat ze de speeltuin-schoonmaak-actie bedachten.

"We reden naar huis en ik dacht: kinderen mogen nog steeds buiten spelen, en raken constant de speeltoestellen aan. En je weet niet wat daar allemaal op zit", aldus Raymond Bron van Schoonmaakbedrijf De Bron. "En wij hebben de middelen om ze schoon te maken."

Naast hun dagelijks werk hebben de twee bedrijven nu al zo'n vijftien speeltuintjes schoongemaakt, op eigen kosten: "Onze bijdrage aan de crisis." Omwonenden stellen de acties op prijs. "Als bedankje heb ik al de nodige doosjes bonbons gekregen", lacht Shajan Kafaei van Kliko Collectieven Almere. "Daar kom ik de crisis wel mee door."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel