Voorbereidingen bouw hotel Van der Valk begonnen

LELYSTAD • Ma 6 april 2020 | 16:10 • Maandag 6 april 2020 | 16:10

In Lelystad is een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van het Van der Valk-hotel. Dat komt te staan op het Larserplein, vlak langs de A6 bij de McDonald's en KFC.

Van der Valk laat weten dat het vooralsnog gaat om zaken zoals het plaatsen van hekken, grondwerkzaamheden, en de inrichting van de bouwplaats.

Corona
Door het coronavirus verlopen de zaken wel wat stroef. "Zeker in deze fase waarin een hoop afgestemd dient te worden met de aannemers en onderaannemers. Dit vergt aanpassingsvermogen", zo zegt het bedrijf.

De focus bij de Van der Valk-hotels lag de afgelopen weken daarnaast op de horecatak van het bedrijf. De horecasector is hard getroffen door de economische gevolgen van het coronavirus. Dat is iets dat veel aandacht vereist binnen ons bedrijf, zo zegt een woordvoerder.

Lelystad Airport niet van invloed
Hoewel het hotel in de toekomst waarschijnlijk gaat profiteren van Lelystad Airport is de uitgestelde opening daarvan volgens Van der Valk geen reden om de plannen aan te passen. De bouw van het hotel staat los van de luchthaven. "We gaan gewoon verder om nog voor de Floriade 2022 onze eerste gasten te verwelkomen", zo laat het bedrijf weten

De gemeente Lelystad, die toeziet op de voortgang van de werkzaamheden, zegt dat bouw van het hotel zelf waarschijnlijk meteen na de bouwvak begint. Dat komt neer op de tweede week van augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel