Ruim 50 zorgverleners in corona-teststraat getest

LELYSTAD • Di 7 april 2020 | 19:00 • Dinsdag 7 april 2020 | 19:00

In de nieuw ingerichte corona-teststraat van de GGD in Lelystad zijn maandag en dinsdag al meer dan 50 zorgmedewerkers onderzocht op besmetting met het coronavirus. Dat meldt de GGD.

De testen vinden plaats in een speciaal voor dit doel gehuurde loods op bedrijventerrein Gildenhof. Zorgmedewerkers rijden hier met hun auto naar binnen. Een bemonsteraar van de GGD komt naast de auto staan en neemt vervolgens een test via de neus en keel af. De geteste zorgmedewerker moet voor beider veiligheid in de auto blijven zitten.

In de loods werken twee bemonsterteams aan het afnemen van de test. Daarnaast heeft de GGD extra personeel ingezet voor administratieve taken zoals verwerken van aanmeldingen en het maken van afspraken. Het afnemen van de test kost ongeveer tien minuten per medewerker. De GGD verwacht binnenkort zo'n 100 testen per dag te kunnen afnemen.

Zorgmedewerkers die geen auto hebben, mogen in overleg ook met de fiets of bromfiets naar de teststraat komen. Volgens de GGD heeft dit niet de voorkeur.

Alleen op afspraak en met doorverwijzing
De GGD benadrukt opnieuw dat het niet de bedoeling is dat mensen op eigen houtje naar de teststraat komen. Alleen een werkgever kan voor een zorgmedewerker een coronatest aanvragen.

De uitslag van de test wordt niet direct bekendgemaakt, maar volgt pas na 1 of 2 dagen. Volgens de GGD wordt de uitslag alleen aan de zorgmedewerker zelf verstuurd. De werkgever krijgt er geen afschrift van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel