Directeur Floriade BV: wij gaan door met de voorbereidingen

ALMERE • Wo 8 april 2020 | 16:41 • Woensdag 8 april 2020 | 16:41

Het besluit van de gemeente Almere om een drietal scenario's voor de toekomst van de Floriade te bestuderen betekent niet dat de voorbereidende werkzaamheden nu stil komen te liggen. Dat zegt Pieter Cloo, de tijdelijke directeur van de Floriade BV. Hij ziet nog steeds mogelijkheden om in 2022 een succesvol evenement neer te zetten.

De coronacrisis brengt veranderingen met zich mee, maar het kan volgens Cloo nog steeds. "Kan ik nu bij de sierteelt aankomen voor sponsoring? Het antwoord is: nee, dat zou heel raar zijn. Die mensen zitten met een groot probleem. Er zijn veel mensen aan het overleven op dit moment."

Tuin-en bouwproducten
Dus is het zoeken naar andere oplossingen, zo zegt hij. "Er hebben zich zelfs nog vorige week nog partijen gemeld. Die zitten heel erg in de producten voor de tuin- en bouwmarkten. Sectoren die op dit moment niet geraakt worden."

Ook qua bezoekersaantallen zie Cloo het nog optimistisch in. Pas als het coronavirus lang blijft, gaat volgens hem een andere situatie gelden. "Maar wij denken op dit moment dat het virus volgend jaar zomer wel eens over kan zijn, met vaccinatie erbij. Dan heb je nog net voldoende tijd om 2022 te halen." Dat vergt dan wel wat aanpassingsvermogen. "

'Bedankfeest'
Dat de gemeente nu ook kijkt naar uitstel of afstel noemt hij logisch, maar zolang dat nog niet zeker is, gaan de voorbereidingen door. "Het kan ook een bedankfeest worden voor Nederland. Dat er weer partijen instappen die tot nu toe niet ingestapt zijn. Dus er doen zich ook kansen voor zal ik maar zeggen. Wij gaan echt hard door, om te zorgen dat het niet aan ons zal liggen als we stoppen."

Bepalend daarvoor is de vraag 'kunnen we voldoende bezoekers krijgen?', zo zegt Cloo. Hij denkt dat dit mogelijk is. "Het zou natuurlijk ook verschrikkelijk zijn als Almere bekend staat om de ijshal die niet doorging en nu de Floriade die niet doorgaat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel