Link tussen branden in Zeist en Emmeloord

EMMELOORD • Do 9 april 2020 | 14:47 • Donderdag 9 april 2020 | 14:47

Twee brandstichtingen bij een huis in Zeist zouden eigenlijk bedoeld zijn om een man uit Emmeloord onder druk te zetten. Zijn dochter is bewoner van het huis in Zeist.

De Emmeloorder zou de opdrachtgever van de brandstichters 700.000 euro schuldig zijn. Dat bleek volgens RTV Utrecht donderdag tijdens een zitting tegen twee mannen die van de brandstichting worden verdacht.

Vorig jaar december werd de carport van het huis in Zeist in brand gestoken en gingen meerdere auto's in vlammen op. Een paar dagen later werden frisdrankflessen met brandbare stof naar binnen gegooid en een brandende fakkel. Op een flessendop werd DNA gevonden van één van de verdachten.

Brand aan de Deltastraat
De twee verdachten zouden ook brand hebben gesticht bij het huis van de Emmeloorder aan de Deltastraat. Daarnaast kregen vader en dochter dreigbrieven. In de brief van de vader zat een kogel.

Volgens de officier van justitie is er meer dan genoeg bewijs tegen de verdachten. Op de avonden van de brandstichtingen zouden ze opvallend kleine hoeveelheden benzine hebben getankt en tuinfakkels hebben gekocht. Direct na de branden zochten de verdachten op hun telefoons gericht naar meldingen en berichten over de branden.

Autohandelaar in Veen
De verdachten komen allemaal uit de Betuwe. De vermeende brandstichters zijn een 30-jarige man uit Waardenburg en een 28-jarige man uit Tiel. Zij blijven vastzitten.

Hun opdrachtgever zou een autohandelaar uit Veen zijn. Ook hij zit sinds anderhalve maand vast.

Naar verwachting zal de zaak volgens RTV Utrecht pas dit najaar inhoudelijk behandeld worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel