Terrein afgesloten na illegale motorcrossen met tientallen toeschouwers

ALMERE • Ma 13 april 2020 | 14:46 • Maandag 13 april 2020 | 14:46

Burgemeester Weerwind van Almere heeft per direct een braakliggend terrein ten noorden van de Blokkenmatweg afgesloten. Dit gebied ligt in Almere Buiten vlak bij het zonnepark Zuyderzon en de gevangenis. Op 11 en 12 april blijken er grote groepen mensen bijeen geweest te zijn om te crossen met motoren of daarnaar te kijken. Toezichthouders zagen dat bij meerdere bijeenkomsten 30 tot 150 mensen op het terrein waren.

De burgemeester wil voorkomen dat er opnieuw zulke grote groepen mensen naar het terrein komen omdat dit tot verspreiding van het coronavirus kan leiden. Een volledige afsluiting van het gebied is daarom nodig, met onmiddellijke ingang is het voor iedereen verboden om het terrein te betreden. De burgemeester kan dat doen op basis van de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Flevoland van 26 maart.

De Vlonderweg en de Hameiweg zijn nu gedeeltelijk afgesloten, een deel van het Wout Wagmanspad in de richting van de Blokkenmatweg en de Blokkenmatweg zelf is volledig gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel