"Overleven en niet opgeven", zware tijden voor Tang Dynastie

ALMERE • Di 14 april 2020 | 6:11 • Dinsdag 14 april 2020 | 6:11

"Overleven en niet opgeven", dat is wat Yuk-ha Tang van de Almeerse restaurants Tang Dynastie en Festijn Culinair de laatste tijd als een mantra herhaalt in haar hoofd. Het zijn zware tijden voor de onderneemster. Haar oma, die twee wereldoorlogen overleefde, gaf haar die woorden mee. "Als zij dat kan, waarom wij dan niet."

Tot voor kort was er nog geen vuiltje aan de lucht. Restaurant Tang Dynastie liep goed en een nieuw restaurant Festijn Culinair werd geopend, maar toen sloeg het noodlot toe. Tang Dynastie moest na een brand noodgedwongen worden gesloten. Nu door de coronacrisis het tweede restaurant ook dicht is, zijn er grote zorgen over het voortbestaan van beide horecagelegenheden.

Geen financiële buffers
De eigenaresse zegt dat er geen buffers zijn. Al het geld is gestoken in het nieuwe pand en dat draaide nog maar net. De bank is Tang al wel tegemoet gekomen. Ze hebben zes maanden uitstel van aflossingen gekregen.

Afhalen van eten
Wat Yuk-ha Tang nu doet, is inzetten op het afhalen van eten. Het afgebrande restaurant had al veel naamsbekendheid waardoor veel mensen het wisten te vinden. Dat gold nog niet voor het nieuwe restaurant Festijn Culinair. Nieuwe folders die huis aan huis verspreid worden, moeten meer afhaalklanten naar de vestiging trekken.

Steun van de overheid
Daarnaast hoopt Tang in aanmerking te komen voor de regeling van het Rijk om een tegemoetkoming in de loonkosten voor het personeel te krijgen. Ze hoopt zo de dag te halen dat de zaak weer open mag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel