'Alleen naar afvalbrengstation in noodgevallen'

ZEEWOLDE • Di 14 april 2020 | 16:07 • Dinsdag 14 april 2020 | 16:07

Leefbaar Zeewolde wil dat het college van burgemeester en wethouders duidelijker communiceert naar de inwoners om alleen in noodgevallen naar het afvalbrengstation te komen. In een brief aan het college schrijft de partij dat er wel al een beleidslijn voor is, maar dat er nu nog te weinig mensen van af weten. Ook vraagt de partij of het mogelijk is de inname-capaciteit van grofvuil en groenafval te verhogen.

Bij het afvalbrengstation in Zeewolde is eerder al de regel ingesteld dat er maximaal vijf auto's tegelijk op het terrein mogen. Dat wordt gecommuniceerd op bijvoorbeeld de website van de gemeente. De oproep om alleen te komen als het uiterst noodzakelijk is, bijvoorbeeld in verband met een verhuizing, staat daar niet bij vermeld.

Volgens Leefbaar Zeewolde is 9 april een memo over de beleidslijn verstuurd naar de gemeenteraadsleden. Omdat veel inwoners van Zeewolde er niks over weten, staat er nu vaak een lange wachtrij bij het afvalbrengstation. Dat zorgt volgens de partij voor het gevaar dat mensen die geen zin hebben om in de wachtrij te staan, hun afval ergens illegaal dumpen.

Leefbaar Zeewolde roept het college daarom op om de oproep duidelijker te communiceren naar de Zeewoldenaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel