Huisvesting arbeidsmigranten bij Palazzo op losse schroeven

LELYSTAD • Wo 15 april 2020 | 0:36 • Woensdag 15 april 2020 | 0:36

Een plan om naast woonboulevard Palazzo in Lelystad huisvesting voor vierhonderd arbeidsmigranten te bouwen staat op losse schroeven. Het voorstel lijkt geen goedkeuring van de gemeenteraad te krijgen. Verschillende fracties zijn kritisch, waaronder coalitiepartijen VVD en D66.

D66 vindt vierhonderd 'EU-werkers' op één plek te veel en ziet liever meerdere kleinere locaties. De VVD ziet woningbouw voor EU-werkers naast Palazzo helemaal niet zitten. De partij noemt het een "strategische belangrijke grondpositie voor reguliere woningbouw in verschillende segmenten." Tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten zou daar niet in passen. Volgens de liberalen moet gekeken worden naar alternatieve locaties. "Bij voorkeur dichterbij en zo mogelijk op bestaande bedrijventerreinen." Het amendement waarin de VVD oproept naar andere locaties te zoeken krijgt steun van meerdere partijen.

Huurhuizen van Centrada
Naast woningen voor EU-werkers is het de bedoeling dat woningcorporatie Centrada bij Palazzo kleine woningen neerzet voor mensen die snel een dak boven hun hoofd nodig hebben. Te denken valt aan statushouders en mensen die na een scheiding snel een ander onderkomen willen hebben. Dat idee ziet de gemeenteraad van Lelystad wel zitten.

Stemming volgt nog
Beide onderwerpen stonden dinsdagavond op de agenda van de gemeenteraadsvergadering, maar tot stemming kwam het niet. De gemeenteraad besloot om het onderwerp voor zich uit te schuiven tot de volgende bijeenkomst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel