Almeerse in Frankrijk: lastig verbouwen als bouwwinkels dicht zijn

ALMERE • Do 16 april 2020 | 10:07 • Donderdag 16 april 2020 | 10:07

"De bouwwinkels zijn in tegenstelling tot in Nederland hier in Frankrijk gesloten. Na vier weken verbouwen zijn de spullen wel op," vertelt de Almeerse Miranda Joziasse vanuit Frankrijk. In het plaatsje Bains-les-Bains in de Vogezen heeft zij een aantal maanden geleden met haar man Roy een Bed & Breakfast overgenomen.

Het stel is bezig de B&B op te knappen. Ook komen er twee appartementjes bij. Joziasse: "We wilden via internet bij een bouwmarkt dingen bestellen, maar veel spullen hebben ze dan niet. De levertijd is officieel 6 werkdagen, maar na 2 weken hebben we nog niks gehad."

Creatief
"We zouden eerst eind maart open gaan, toen 1 mei. Maar tot 11 mei is hier een totale lockdown. Het is nog maar de vraag wat er daarna gaat gebeuren. Ik zou blij zijn als we in juni open kunnen," aldus Joziasse. "Hier kon je niet op anticiperen. We zijn creatief. We kijken wat we wél kunnen doen. Het geeft wel meer het gevoel dat je opgesloten bent."

Lege schappen
In Frankrijk mogen inwoners alleen naar buiten als ze een formulier ingevuld hebben en dat bij zich dragen. "Voor de eerste levensbehoeften kunnen we naar buiten. In sommige winkels zijn wel schappen leeg. Ik heb het idee dat bepaalde fabrieken gesloten zijn."

Miranda Joziasse was actief in de Almeerse gemeentepolitiek. Van 2010 tot 2018 zat zij in de gemeenteraad voor de VVD. In die periode was zij 6.5 jaar fractievoorzitter. "We wonen hier nu, maar we zijn Almere echt niet zomaar vergeten. We komen geregeld bij familie en vrienden."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel