Informatieborden moeten voor meer toerisme zorgen

NAGELE • Do 16 april 2020 | 19:53 • Donderdag 16 april 2020 | 19:53

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder wil dat er in Nagele informatiebordjes komen met daarop verhalen uit de geschiedenis van het dorp. Zo hoopt het college dat Nagele populairder wordt onder toeristen.

Nagele wordt momenteel opgeknapt om de historie van het dorp beter zichtbaar te maken. De gemeente wil dat vervolgens ook promoten. In een nota aan de raad schrijft het college: "Nu er fysiek steeds meer op orde komt, kan het vertellen van het verhaal van Nagele en de promotie van Nagele geoptimaliseerd worden".

Hiervoor is een projectgroep opgestart. Die concludeert dat er nu geen herkenbare en centrale plek is van waaruit bezoekers Nagele kunnen ontdekken. Daarnaast ontbreekt er een goede wandelroute door het dorp en is er maar weinig of geen beschikbare informatie over de hoogtepunten in het dorp.

Daarom is het voorstel nu om een centraal informatiepaneel te plaatsen in Nagele. Daarnaast moeten er op verschillende plekken informatiebordjes komen om de beleving van toeristen te vergroten. De gemeenteraad moet nu beslissen of er akkoord gegaan wordt met dit plan. De projectgroep gaat er vanuit dat het bijna 34.000 euro zal kosten en vraagt de raad dit in de Voorjaarsrapportage 2020 beschikbaar te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel