Focus coronacrisis verschuift naar verzorgingstehuizen

FLEVOLAND • Za 18 april 2020 | 10:59 • Zaterdag 18 april 2020 | 10:59

De GGD ziet in de coronacrisis de besmettingshaarden langzame verschuiven naar verpleeg- en verzorgtehuizen. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt GGD-directeur Cees Verdam dat de druk op de ziekenhuizen in de regio iets afneemt, en dat de focus nu meer naar woonzorgcentra voor ouderen gaat.

Vanuit de GGD is er nauw contact met bestuurders van verpleeg- en verzorghuizen om de besmettingshaarden onder controle te krijgen, maar oplossingen zijn volgens Verdam niet makkelijk. Hij stelt dat de voorraad beschermingsmiddelen voor het personeel nog voldoende is, maar dat voortdurend in de gaten wordt gehouden wanneer het gaat knellen.

De GGD-directeur noemt het belangrijk dat er sinds twee weken in Lelystad een teststraat is voor hulpverleners met gezondheidsklachten. Daar worden nu 70 tot 100 mensen per dag getest op COVID-19, en de capaciteit wordt nu verder opgeschroefd naar 150 tests per dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel