Ondernemers maken maaltijden voor mensen in zorg

FLEVOLAND • Di 21 april 2020 | 22:43 • Dinsdag 21 april 2020 | 22:43

Verschillende ondernemers in de regio hebben de handen ineengeslagen om kant-en-klare maaltijden voor mensen in de zorg te maken. Zo krijgt het personeel na een werkdag goed voedsel en kunnen bedrijven hun verse producten weer kwijt.

Stichting Hart voor Zorgend Flevoland gebruikt veel producten uit de regio. Zo worden bijvoorbeeld frietaardappelen uit de Noordoostpolder en wortelen uit Lelystad in het eten verwerkt.

''De maaltijden zijn op basis van donaties. Mensen en organisaties kunnen geld doneren aan de stichting. Op basis van het budget dat beschikbaar is, dus wat we met elkaar ophalen, zoveel maaltijden kunnen we ook maken'', zegt Eva Flantua van de stichting. Dinsdag waren het er 220, maar dat kan oplopen tot 1000 per dag.

Ook een bijdrage aan de ondernemers
Het geld dat binnenkomt gaat voor een deel naar de ondernemers die meedoen. ''We proberen alle partijen die erbij betrokken zijn een eerlijke prijs te geven voor de diensten of producten die ze leveren. Dus om ook juist al die partijen te helpen in deze tijden.''

De eerste voedselpakketten zijn dinsdag uitgereikt aan het Flevoziekenhuis in Almere. Daar zijn ze enthousiast ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel