NIDA: ook Almere moet deel kindvluchtelingen Lesbos opnemen

ALMERE • Do 23 april 2020 | 10:40 • Donderdag 23 april 2020 | 10:40

Ook Almere moet in actie komen na de noodkreet van Vluchtelingenwerk. Dat vindt Hassan Buyatui van de eenmansfractie NIDA. Vluchtelingenwerk vraagt alle Nederlandse gemeenten om een deel van de kindvluchtelingen van het Griekse Lesbos op te nemen, omdat de omstandigheden daar slecht zijn. Volgens Buyatui hebben 29 gemeenten ingestemd om een deel van de kindvluchtelingen van het Griekse Lesbos op te nemen en moet Almere de dertigste worden.

NIDA heeft daarover een motie ingediend. Die wordt donderdagavond tijdens de Politieke Markt behandeld. Het is nog onzeker of er voldoende steun van andere partijen is. Buyatui heeft al eerder positieve reacties ontvangen, maar zegt dat het spannend wordt.

"Wegkijken geen optie"
Volgens NIDA is er sprake van een humanitaire ramp op Lesbos. Er zijn berichten binnengekomen over coronabesmettingen. De levensomstandigheden daar zijn volgens Buyatui niet te vergelijken met de norm van hygiëne die wij hier kennen.

De partij vindt het belangrijk dat Europese landen solidariteit uitspreken en hier iets aan doen. "Want alleen afwachten en kijken naar elkaar is niet te verantwoorden", zegt Buyatui. "Wegkijken is geen optie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel