Camping Buytenplaets Suydersee open voor handjevol bezoekers

LELYSTAD • Za 25 april 2020 | 15:19 • Zaterdag 25 april 2020 | 15:19

Stadscamping Buytenplaets Suydersee is open voor een handjevol bezoekers. Door handige aanpassingen voldoet de camping in Lelystad toch aan de RIVM-richtlijnen. Dat zegt Piet Roskam, de eigenaar van de camping. Daardoor loopt hij minder inkomsten mis dan wanneer de camping helemaal dicht is.

Bij alle campings in Nederland zijn sanitairgebouwen gesloten op last van het RIVM. Dat is om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Roskam heeft voor een bepaalde periode aparte sanitair-units gehuurd. Daardoor heeft iedere familie privé-sanitair tot de beschikking. Hierdoor kan de camping nu toch gedeeltelijk open, want het toiletgebouw blijft gesloten. De eigenaar vertelt dat hij dit in overleg heeft gedaan met de Veiligheidsregio Flevoland.

De units zijn witte aanhangers waarop een kleine badkamer is gebouwd. Daarin zit alles wat een normale badkamer ook heeft, maar dan op wielen: een toilet, wastafel, een bankje en een douche.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel