Enthousiaste reacties op tweede coronakunstwerk in tulpenveld

NOORDOOSTPOLDER • Zo 26 april 2020 | 11:21 • Zondag 26 april 2020 | 11:21

Beelden van eerbetoon aan de zorg in een tulpenveld in Bant zijn dit weekend op sociale media veel gedeeld. Tulpenkweker Joris Schouten ontving ook persoonlijk enkele tientallen reacties.

De tulpenkweker gaf zijn nieuwe tulpensoort de naam 'Stay Strong'. Zo wil hij een hart onder de riem steken van alle zorgmedewerkers die tijdens de coronacrisis zo hard aan het werk zijn.

Om het eerbetoon kracht bij te zetten, heeft Schouten in het tulpenveld van 30.000 vierkante meter een reusachtig figuur laten aanbrengen; een hand met tulpen en de boodschap 'stay strong'. Het kunstwerk is ontworpen door grafisch vormgever Floor van Paassen en Geoservice Landmeetkunde heeft ervoor gezorgd dat het ook kon worden gemaakt.

De tulp werd bij Bant gedoopt door verpleegkundig specialist Jenny Groen.



Tweede kunstwerk
Noordoostpolder telt nu twee kunstwerken in tulpenvelden die de coronacrisis als thema hebben. Afgelopen week werd in opdracht van de gemeente al de tekst 'hou vol' en een plaatje van het coronavirus aangebracht in een tulpenveld van Mulder Tulips.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel