Trouwjurk passen dankzij coronakoker

ALMERE • Zo 26 april 2020 | 16:35 • Zondag 26 april 2020 | 16:35

Voor veel vrouwen is het één van de hoogtepunten in de aanloop naar hun bruiloft: het uitzoeken van de trouwjurk. Alleen valt dat in de anderhalvemetermaatschappij niet mee. Het winkelpersoneel kan niet helpen bij het aantrekken van die droomjurk. Maar daar heeft bruidsjurkenverkoper Elma van Putten uit Almere iets op bedacht: de Corona-Cube.

De Corona-Cube is een plastic koker die aan het plafond hangt. Daarin zitten twee gaten zodat gehandschoende handen naar buiten kunnen. Overigens is het niet de bruid die in de Cube staat, maar de verkoper. "Haha, nee, de bruid moet zich juist vrij kunnen bewegen en zich vrij voelen. Maar vanuit deze koker kan ik haar veilig helpen om de jurk goed aan te trekken."

"Misschien dat ook bijvoorbeeld kappers dit kunnen gebruiken"

— Elma van Putten, bruidsjurkverkoper

Van Putten kwam op het idee toen ze merkte dat bruiden nauwelijks nog een jurk durfden te passen. "De afgelopen maand kwam er niemand meer in mijn winkel. Hopelijk verandert dat een beetje nu ik iedereen kan laten zien hoe veilig het is."

Als alles goed werkt, wil ze het idee niet voor zichzelf houden. "Juist niet! Misschien dat ook bijvoorbeeld kappers dit kunnen gebruiken. Hoe meer mensen weer veilig aan het werk kunnen, hoe beter."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel