Man die glazenwasser neerstak blijft voorlopig vastzitten

ALMERE • Di 28 april 2020 | 11:06 • Dinsdag 28 april 2020 | 11:06

De 36-jarige Almeerder die op 5 maart vorig jaar een glazenwasser zou hebben neergestoken in de Almeerse Filmwijk, blijft tot de rechtszitting vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag bepaald. Op 15 mei vindt de inhoudelijke behandeling van zijn zaak plaats.

De man moet zich dan verantwoorden voor meerdere dingen. Naast de steekpartij wordt hij ook beschuldigd van het verkrachten van een minderjarige. Daarnaast liep hij op 22 februari 2019 met een mes op zak over de Grote Markt. Dat is daar verboden.

Steekpartij
De Almeerder zou op 5 maart voor zijn huis een glazenwasser neergestoken hebben. De man zei al eerder tegen de rechtbank dat hij een autistische stoornis heeft. Daarnaast had hij het begin vorig jaar erg moeilijk en gebruikte hij een nieuw medicijn dat zijn psychische toestand aantastte. Het steekincident zou dan ook komen omdat de man een psychose kreeg door zijn medicijnen, aldus de 36-jarige.

Vrouw met 'hogere machten'
De man beweerde dat een vrouw met 'hogere machten' hem had wijsgemaakt dat een klusjesman hem zou komen vermoorden. Toen hij de glazenwasser zag, dacht hij dat die voorspelling uitkwam en sloeg toe. Zijn mes belandde in de borst van het slachtoffer, dat de steekpartij wel overleefde.

Man ontkent verkrachting
Volgens de officier van justitie onttrok de man van 2 tot 5 maart 2019 een 14-jarig meisje aan het ouderlijk gezag. Hij zou haar die dagen seksueel misbruikt hebben. De Almeerder ontkent dat hij het meisje heeft misbruikt. Hij had haar naar eigen zeggen in huis, omdat ze geen onderdak had. Van een verkrachting was volgens hem geen sprake.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel