Gestolen spullen in onverzekerde auto zonder apk

LELYSTAD • Di 28 april 2020 | 23:17 • Dinsdag 28 april 2020 | 23:17

De politie heeft dinsdagmiddag na een achtervolging twee Lelystedelingen van 54 en 47 jaar opgepakt. In de auto van de mannen lagen volgens de politie veel spullen die vermoedelijk gestolen zijn.

De mannen trokken de aandacht bij een snelheidscontrole langs de A6. Ze reden op dat moment van Lelystad richting Almere. Volgens de politie was de auto waarin ze reden niet verzekerd, was de apk al een jaar vervallen en was de auto geschorst voor de wegenbelasting.

Toen de politie de auto bij Almere wilde aanhouden, negeerde de bestuurder het stop-bord van de politie en reed hij weer terug in de richting van Lelystad. Daarbij zou de bestuurder hebben geprobeerd om een politieauto te rammen. Uiteindelijk werd de auto rond 15 uur bij de afrit Lelystad klemgereden en konden de inzittenden worden opgepakt.

Volgens de politie was de bestuurder onder invloed van drugs en kon hij ook geen geldig identiteitsbewijs tonen.

De politie wil graag in contact komen met een vrachtwagenchauffeur die bij Almere probeerde te voorkomen dat de vluchtende bestuurder de A6 weer op ging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel