Eerste aanvraag corona-overbruggingslening start-ups de deur uit

LELYSTAD • Vr 1 mei 2020 | 16:45 • Vrijdag 1 mei 2020 | 16:45

Het bedrijf Uxem uit Lelystad is het eerste bedrijf in Flevoland dat vandaag een aanvraag heeft ingediend voor een corona-overbruggingslening, de zogenoemde COL.

Er ligt 100 miljoen euro aan overbruggingskredieten op de plank voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb'ers. Uxem hoopt twee ton uit het potje te krijgen.

Omdat Uxem zo veel innoveert hoopt het kans te maken op de COL. Dat is niet makkelijk. Er moet een lijst met 83 vragen worden beantwoord en ook de accountant moet de nodige financiële rapportages aanleveren. Toch is Uxem zeer te spreken over Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland die betrokken is bij de afhandeling. Binnen een week hoopt het bedrijf te horen of het gelukt is.

Duurzaam schuim
Het bedrijf produceert technisch schuim. Dat is op maat gemaakt schuim voor speciale toepassingen. "Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een isolatiedeel in een koffiezetapparaat, of precies passende verpakkingen van dure apparaten", vertelt directeur Suzanne Berghuis. "Wij hebben de nichemarkt gevonden van wat lastig te maken is. Dus moeilijke vormen van schuim maken. En dan ook nog eens duurzaam. Wij produceren schuim op eco-basis. En om dat mogelijk te maken innoveren wij al jaren."

Tegen brand
Uxem is nu bezig met het ontwikkelen van brandvertragend schuim. Berghuis: “We gaan natuurlijk geen eco-foam maken om daar dan milieu-onvriendelijke stoffen overheen te spuiten om het brandvertragend te maken. Ons nieuwste product is dus milieuvriendelijk isolatiemateriaal voor woningen, dat ook nog eens aan de normen voor brandvertraging voldoet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel