Drie nieuwe sterfgevallen door coronavirus in Lelystad

FLEVOLAND • Za 2 mei 2020 | 14:17 • Zaterdag 2 mei 2020 | 14:17

Er zijn 3 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus in Lelystad gemeld, zo blijkt uit de cijfers die het RIVM zaterdag bekendmaakte. Daarmee zijn er in totaal 15 mensen in Lelystad officieel overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen tot 55. Dat zijn er vier meer dan vrijdag. Naast de overledenen in Lelystad is ook in de Noordoostpolder een overledene geregistreerd. Vorige week zaterdag stond het totale aantal geregistreerde doden in de provincie nog op 35.

In Almere zijn er 12 sterfgevallen geregistreerd. Dronten telt er 11, in de Noordoostpolder zijn er 9 en zowel in Zeewolde als op Urk overleden 4 mensen aan de gevolgen van het virus.

Het aantal mensen dat landelijk officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is met 97 opgelopen tot 4987.

Aantal besmettingen boven de 700
Flevoland telt inmiddels 762 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 26 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 40.236 positieve tests geregistreerd.

Ziekenhuisopname nodig voor 248 Flevolanders
Volgens de nieuwe gegevens is voor 118 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Lelystad volgt met 57, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken (*) hebben ontwikkeld:

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, en om zorgverleners. Zij kunnen in een teststraat van de GGD in Lelystad terecht voor een test.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel