Gemeente waarschuwt voor nepmail

ALMERE • Di 5 mei 2020 | 10:24 • Dinsdag 5 mei 2020 | 10:24

De gemeente Almere waarschuwt haar inwoners voor valse e-mails die rondgaan. De afzender doet zich voor als een incassobureau dat namens de gemeente openstaande rekeningen wil incasseren. Volgens de gemeente hebben al meerdere Almeerders zo'n mail gekregen.

De afzender van de e-mails is een oplichter die zich voordoet als een deurwaarder genaamd Euroloans & Partners. In de mail staat dat er een openstaand bedrag voor gemeentelijke belastingen betaald moet worden. Almere benadrukt dat deze e-mails nep zijn, en niet in opdracht van de gemeente verzonden zijn. Aanslagen voor gemeentelijke belastingen worden altijd via de post en de online Belastingbalie verstuurd.

Wie zo'n valse mail krijgt, moet vooral niet betalen en niet op de links of bijlagen klikken. Ook adviseert de gemeente ontvangers om te controleren of hun firewall of antivirusprogramma up-to-date zijn. Wie geld heeft overgemaakt naar de oplichters, kan aangifte doen bij de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel