Zeven nieuwe sterfgevallen door het coronavirus in Flevoland

FLEVOLAND • Do 7 mei 2020 | 14:53 • Donderdag 7 mei 2020 | 14:53

In Flevoland zijn sinds woensdag zeven nieuwe sterfgevallen gemeld die door COVID-19 zijn veroorzaakt. Daardoor is het totale aantal sterfgevallen in Flevoland inmiddels opgelopen tot 65. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad kwamen er zes sterfgevallen bij en staat het totaal nu op 24. Almere nam met één overlijden toe tot 13, in Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4. Een deel van de nieuw gemelde sterfgevallen vond al in april plaats, maar is nu pas in de statistieken opgenomen.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.288. Dat zijn er 84 meer dan op woensdag.

In totaal zijn nu 807 mensen uit Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er vijf meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 41.774 positieve tests (+455) geregistreerd.

Eén nieuwe ziekenhuisopname in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 119 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 256 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.192 ziekenhuisopnames, 39 meer dan woensdag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:*Er zit een gat tussen 30 maart en 8 april in de aantallen geregistreerde besmettingen met coronavirus. Tussen deze dagen maakte het RIVM die cijfers niet bekend. Vanaf 8 april worden deze cijfers wel weer bekendgemaakt.

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel