Jaar celstraf geëist voor rammen huis ex-vriendin

FLEVOLAND • Vr 8 mei 2020 | 15:22 • Vrijdag 8 mei 2020 | 15:22

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geëist tegen een 38-jarige man. Drie maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Ook wil het OM dat hij drie jaar lang zijn ex-vriendin niet mag zien. De man ramde op 3 december haar woning aan de Vrijmark in Almere.

Het stel had die dag ruzie gehad. De man liep iets na middernacht de woning uit, startte de wagen en ramde het huis. De gevel raakte ontzet en zijn ex-vriendin en zoon moesten rennen voor hun leven. De man werd dezelfde nacht nog opgepakt. Volgens de politie moest daarbij wel een waarschuwingsschot gelost worden.

Veerdrukwapen
In de woning droeg de verdachte een zogeheten veerdrukwapen. Volgens zijn zoon droeg hij deze zichtbaar achter zijn broeksband. Het wapen is even later in de bosjes bij de woning aangetroffen.

De man stond vrijdag ook terecht voor het plegen van vernielingen in de woning van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde twee weken voordat hij de gevel ramde. De 38-jarige bekende alleen het voorval van 3 december.

Wanhoop
De verdachte verklaarde via een videoverbinding dat hij uit wanhoop handelde. Hij wilde zichzelf iets aandoen, niet zijn ex of zijn zoon, zei zijn advocaat. De man zei dat hij met iets van 30 of 40 kilometer per uur tegen de woning reed.

De advocaat vroeg om vrijspraak. Zij vindt dat de man al genoeg gestraft is. Hij zit sinds december vast in de gevangenis van Lelystad. Volgens de advocaat is de situatie daar zwaar. De gevangenen zitten daar volgens haar 20 uur per dag eenzaam in de cel.

De rechter doet 22 mei uitspraak over de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel